Man med Göteborg i bakgrunden.

“Jobbet är lite som ett schackspel”

Ombord | Inga kommentarer

Ron Gerlach har haft flera jobb inom Stenakoncernen och varit baserad i bland annat Glasgow och Sydkorea. Sedan 2015 arbetar han som Trade Director för Stena Lines verksamhet i Tyskland. En roll som i mångt och mycket kan liknas vid en schackspelares.

Ron har alltid lockats av färjebranschen och hur fartygen kopplar ihop både länder och människor, varje dag, över hela världen.

”Färjorna är dessutom del i en enorm fraktaffär som också handlar om säkerhet, punktlighet och om passagerare som bor, äter och roar sig ombord – branschen innefattar så många olika komponenter.“

Ron har arbetat inom Stenakoncernen sedan 2003. Han började inom teknikområdet där han var baserad bland annat i Glasgow och Sydkorea. Efter det skiftade fokus till ship management och idag arbetar han främst med kommersiella frågor i sin roll som Trade Director för Stena Lines verksamhet i Tyskland.

”Rollen innebär att jag är Stena Lines lokala representant i handels- och affärssammanhang. Jag ansvarar för helheten, det vill säga allt från kostnads- och intäktsströmmar till hållbarhet i hamnarna. Jag företräder också Stena Lines intressen gentemot politiker, lokala beslutsfattare och samhället. De senaste åren har tjänsten utvecklats till vad den är i dag, med totalt kommersiellt ansvar för affärsregionen. Det är lite som ett schackspel – att förutse konkurrenternas nästa drag och våga förändra för att ligga ett steg före. Det kräver strategisk problemlösning, men också entreprenöriellt tänkande och diplomati. Hittills har det varit väldigt roligt – men också utmanande och krävande – att vara med och forma vårt arbetssätt och styra företaget i rätt riktning i en snabbrörlig bransch.“

”The Stena spirit“

Företagskulturen på Stena kännetecknas av professionalism, omtanke och engagemang. Något som Ron kan skriva under.
”Eftersom Stena Line är ett privatägt företag med ett långsiktigt perspektiv kan alla medarbetare bidra med egna idéer och ta ansvar för dem. Det personliga ledarskapet genomsyrar verksamheten och medarbetarna värderas högt. Vi är ledande i branschen och inne i ett spännande förändringarbete – det ger stora möjligheter för den som vill arbeta och göra karriär inom Stena Line, eller inom hela koncernen,” avslutar han.

Faktaruta
Namn: Ron Gerlach
Utbildning: Fartygsbyggnadsingenjör
Jobbar som: Trade Director Tyskland
Medarbetare hos Stena Line sedan: 2015

Intresserad av att lära dig mer om Stena Line? Kolla in det här!
Fem bra anledningar till varför du ska jobba med oss på Stena Line
Träffa vår personal: Paula Wiberg. Teamledare vid check in.
Varför det är så bra att jobba på Stena Line


Ett sista tips! Kolla in våra lediga tjänster här »