Lite mascaratips för dig som tycker att det är en djungel ;-)

Ombord | Inga kommentarer

Är du som jag, som knappt lägger makeup nu när man äntligen har fått lite solbränna? Då tycker jag att det i princip räcker med mascara för att fräscha upp sig till vardags, eller hur? Och tycker du att det finns en djungel av mascaror ute på marknaden?

I så fall kommer här lite mascaratips och ett par av mina favoriter!

För det första; oavsett hur sen kvällen blir, sov aldrig, aldrig, aldrig med mascara på (eller någon annan makeup heller för den delen), fransarna mår inte bra av det, de blir sköra och bryts lättare av.

Och ta aldrig bort mascaran med olja (typ barnängens barnolja och liknande), det lägger sig en fet hinna på fransarna och ingen mascara i världen kan fästa på det underlaget. En tvåfas remover med olja fungerar däremot utmärkt eftersom det är en lättflytande, flyktig olja i dem vars enda syfte är att lösa upp mascaran på fransen.

En av mina favvisar när det gäller rengöring av fransarna är Gosh lift of the day eye makeupremover lotion, som är en lätt kräm i en pumpflaska, den gör ordentligt rent utan att irritera ögonen (även du med linser kan använda den) och den lämnar ingen hinna på fransarna, perfekt!

Oavsett vilken remover du föredrar, så tryck ut en liten mängd på en bomullspad och håll mot ögat i 15 sekunder (gnugga inte!! Tänk på att du har mycket tunn och skör hud runt ögonen) och dra sedan ett enda svep från yttre ögonvrån mot den inre. Gör samma sak på andra ögat och skölj sedan när du ändå tvättar ansiktet. Klart!

När du sedan ska applicera mascara så tänk på att börja ända inifrån fransroten och zickzacka med borsten längs med fransarna ända ut i topparna.

En annan sak att tänka på när man väljer mascara är borsten. Har du täta och hyfsat långa fransar så kan du använda i princip vilken borste som helst, det är mest en smaksak vilken sort du föredrar, och om du vill ha volym eller längd….eller kanske en mascara som böjer upp fransarna.

Men om du – liksom många andra – har lite kortare och mjuka fransar så kan det vara läge att testa en mascara med en ganska smal borste (antingen en med traditionell borst, eller en med gummiborst), då är det lättare att komma åt de små fransarna, och att komma åt ända in i fransroten, och en smal borste fångar lättare även upp de små farnsarna som är på utväxt. Generellt kan man säga att förlängande sorter oftast har en smalare borste och de som ger maximalt med volym har en tjockare borste. Och vad gäller formulan så är det ofta lite krämigare formula (ofta med fibrer) i volymmascarorna och lite tunnare formula i de förlängande sorterna.

Nu till mascarafavvisarna….det finns några som jag alltid återkommer till. En stående favorit är Loreals Mega Volume Collagen som ger maximalt med volym redan vid första applicieringen, så den är perfekt om du inte vill stå och hålla på, utan vill att det ska gå snabbt. Den separerar även fransarna väldigt fint, så det blir inga spindelben här inte J

En annan som jag tycker om är Clinique High Impact Mascara som också ger volym, men det ger inte liiiika mycket volym som mega volume collagen, och den här bygger man, så efter ett par-tre appliceringar har du mest effekt, perfekt att kunna styra själv, särskilt om man vill ha en ganska naturlig look. Och även Qliniques High Impact separerar fransarna jättefint.

denna-med

Personligen föredrar jag alltså volymmascaror, men en klassiker om du föredrar förlängande mascara är ju Lancomes Definicils, som fortfarande är en storsäljare trots många år på nacken. Vill du ha mer effekt direkt vid första appliceringen så är Loreals Falselash Telescopic ett bra val.

Såååå, hoppas du blev lite klokare iaf 😉

// Anna

Anna Rönnquist jobbar i ombordshoppen på Stena Nautica. Här kan du läsa
mer om henne och oss andra som skriver här på Resebloggen.