passhantering stena line

Ny lösning för snabbare & enklare incheckning

Ombord | Inga kommentarer

De strängare regler som införts vad gäller ID- och passkontroll i några EU-länder har ibland inneburit köer och väntetider. Vi har därför tagit fram och utvärderat ett nytt sätt för våra gäster att i samband med den automastiska incheckningen på våra terminaler enkelt och snabbt även swipa sitt pass eller nationella id-kort som kommer börja lanseras i slutet av juli.

För ett år sedan satte vi upp automatiska check-in-maskiner på några våra terminaler. Sedan dess har alla undersökningar vi genomfört visat att kunderna är mer nöjda med incheckningen.

Den 12:e april bjöd vi in 15 personer att testa vårt nya system för att kunna dra sitt pass eller nationella ID-kort i våra checkinautomater, en s.k. passport swipe. Detta för att säkerställa Polisens riktlinjer.

Så här funkar det:

Tack vare bra input från våra testpersoner och gott samarbete med Stena IT är nu denna lösning på plats eller på gång på följande linjer:

Göteborg – Kiel

Trelleborg – Rostock

Trelleborg -Sassnitz

Karlskrona – Gdynia

Hoppas att du också tycker att denna lösning är smidig. Så, nästa gång du reser med oss, passa på att testa våra automatiska incheckningsmaskiner med ID och pass-swipe för en smidigare och snabbare start på resan. Mer information om passkrav med mera finner du på vår webbsida stenaline.se/trafikinformation.

 

/Ylva.