Saker och ting du kan behöva på en sommarfestival

Ombord | Inga kommentarer

Sommaren är  högsäsong för festivaler och musikfester. Ska du gå på någon av de kommande festivalerna eller funderar på vad du ska ta med dig inför framtida tillställningar? Så här ser min personliga packning ut.

Huvudbild-564

Sommar, musik och fest

 Med åldern så har jag blivit mer bekväm utav mig. Jag gillar verkligen konceptet att ha en festival eller musikfest mitt i en stad för då checkar jag in på ett hotell. UTAN TVEKAN!

Men ibland så är det ju så att man måste ut ur sin bekvämlighetszon och leta fram sitt gamla tält och T-röd luktande stormkök. En del människor förknippar festivaler med smuts, svett, mascara långt ner på kinderna och en grym bonna bränna. Men allt detta går ju att förebygga. Det gäller bara att packa med sig ett litet “Stay-nice-and-clean-survivalkit”.

Det här några grejer som jag tog med mig när jag gick på musikfest denna sommaren.

 • Ole Henriksen On the Go Cleanser. En liten mängd av denna vätska tar bort ALL smuts och smink…den vattenfasta mascaran tvättas enkelt bort, även med kallt vatten.
 • Loréal make-up cleanser wipes. Använder jag även på hela kroppen. Tar bort lukt, smuts och samtidigt återfuktande. Mycket praktiskt efter intensivt dansande och hoppande efter en spelning. Denna har jag förresten ALLTID med mig när jag ska ut och flyga. Perfekt att hålla den där otrevliga flygplanslukten borta.
 • Biotherm SPF 30 för kropp & ansikte. Den här gången packade jag med denna all-over créme…och chansningen att myggen inte drogs till en i och med att den doftade citrus gick hem…den ÄR ju inte framställd för denna uppgift men det funkade i varjefall för mig!
 • Lancome mascara Hypnôse Waterproof(lyx). En volym mascara som ger oförglömliga ögon. Bästa är att den sitter bra, smular inte och att formulan i alla Lancome Hypnôse mascaror är sådan att man kan applicera lite mer mascara om man anser att man behöver det flera timmar efteråt utan att det blir klumpigt i o m att den ny pålagda mascaran smälter ihop med den “gamla”. Och den är samtidigt lätt att få bort med en  make-up remover. Säkrad inför eventuella dopp i sjöar och hav, alltså!
  Budget alternativet är: Loréal mascara One Million Waterproof. Ren volym mascara från Loréal. Fullpackad med frukt vaxer så att man kan bygga upp en ordentlig plym till ögonfrans utan att det blir klumpigt.
 • Ref torr shampoo. Appliceras i hårbotten som då suger upp olja och smuts. Håret blir visserligen tillfälligt lite strävare men man får massa volym utav ett bra torr schampo. Bara till att använda fingrarna till att skapa en ny frisyr.
 • Rayban solbrillor. Skydda ögonen. ‘NUFF SAID!
 • Nordiska Design kompaniets mini ficklampa. Perfekt size att ha i handväskan, och helt oumbärlig för att undvika att plantera ansiktet i gräset när man snubblar över diverse tältsnören i mörkret.
 • Gosh nagellacks set för “Smarriga Cupcake nails”. Glitter lacket gör så att det inte syns lika mycket om nagellacket skulle börja chippas.
 • Mobiltelefonladdare som man kopplar in i cigarettändaren i bilen. MTU’s smartphone pryttlar säljs på Stena Jutlandica.
 • Lindemans BIB rött. För rött vin behövs inte kylas och det finns alltid nån som säljer kall Sprite så man kan göra en variant av Sangria om inte man är helt förtjust i rött vin. Olé!
Festivallogos-564

Några av festivalerna på västkusten

Många festivaler har redan gått av stapeln men det finns fortfarande en del att se fram emot. Följande äger rum i Göteborg eller bara ett stenkast bort.
Way Out West där ett av mina absoluta favoritband Bat for Lashes ska uppträda …till mitt stora förtret upptäckte jag detta alldeles nyligen. Så just den helgen jobbar jag, men man kan ju inte få allt här i livet. Så gå gärna och se dem och berätta sen hur det var!
Electronic Summer: Även denna musikfestival kommer att äga rum i Göteborg. Spelklara band är bland annat S.P.O.C.K och DAF.
Falkenberg Rockfest D.A.D headliner på denna stadsfestival.

Och lärdomen är att ha bättre koll inför festivalsommar 2014. Här är länken på festivaler i Sverige.
http://www.evenemang.se/festivaler/?gclid=CK3qi9bv27gCFcFV3godV30AsQ

//Vaike

Vaike Frederiksen jobbar i ombordshoppen på Stena Jutlandica. Här kan du läsa mer om henne och oss andra som skriver här på Resebloggen.

För mer info om alla våra produkter ombord se gärna vår hemsida:http://www.stenalineshopping.se/