Svenska REF hårvårdsprodukter har nu landat i Stena Lines butiker

Ombord | Inga kommentarer

REF, Reference of Sweden, är ett svenskt hårvårds- och hårstyling märke som är framtaget utav svenska frisörer och har hittills endast sålts på frisörsalonger och internationella flygplatser och nu har detta kvalitéts märke även landat i butikerna på Stena Line.

Lätt att hitta rätt
Med hjälp utav ett tresiffrigt nummer på varje produkt så att man lättare kan hitta sin referens, därav namnet.
Exempel REF.Colour Shampoo. 544 = 5 står för max vård, 4: för mycket glans och den sista 4: för mycket volym. På styling produkterna står den första siffran för stadga.
Ett enkelt och smart koncept!

Extra kärlek
Deras vårdande produkter är utan sulfater och parabener. De innehåller även argan olja, tamanu olja och naturligt framställda extrakt från några svenska antioxidant favoriter såsom blåbär, lingon och björnbär. Med andra ord en närande cocktail för håret.

Argan-oil-pic-1

Argan oil.550
Min personliga REF. favorit. Denna lilla flaska borde finnas i allas badrumsskåp. Det är en fantastisk produkt som är helt fullproppad med vårdande egenskaper. Argan olja har väldigt små molekyler och tränger därför snabbt ner i hårfibret utan att tynga ner det. Resultatet är att man får fantastisk glans, reparerande effekt längs med hela hårlängden och så doftar den mums. En megabonus är att man kan blanda i lite argan olja i samtliga av REF’s stylingprodukter för att få det där lilla extra.

 

 

En del gyllene regler när det kommer till hårvård:

  • Var noga med att skölja ur schampot ordentligt: man kan annars få torr hårbotten och då få något som kan misstagas för mjäll.
  • Använd inte schampo som kroppstvål: håret har ett lite högre ph-värde, alltså kan man bli man torr i hyn om man gör detta kontinuerligt.
    REF har dock en Hair-& bodywash.423 för herrar som egentligen är mer anpassad för kroppen än håret men den funkar bra i och med att man tillfört Tamanu olja som har läkande egenskaper och är samtidigt lugnande för hårbotten.
  • Tvätta håret med schampo två gånger: Första gången för att lösa upp smutsen och andra gången för att rensa ur håret.
  • Använd Balsam: detta för att sluta hårstråets fjällskikt. Slutet fjällskikt= håret blir inte sprött och mer lättkammat.

 

REF-surf-sol-o-salta-bad

Surf, sol & salta bad


UV-skydd för håret

Spray conditioner.432 är en produkt som får följa med mig nu när man vanligtvis spenderar mycket tid utomhus och i salta bad. Det som avgjorde inköpet för mig var faktiskt att den hade UV skydd. Tänkte prova att använda den både innan och efter man sticker ut huvudet utanför dörren. Med detta hoppas jag på att ha en vacker kalufs även efter sommarens bravader till havs.
Känn och se vilket kvalitétsmärke detta är. Try it, you’ll love it!

//Vaike
Vaike Frederiksen jobbar i ombordshoppen på Stena Jutlandica. Här kan du läsa mer om henne och oss andra som skriver här på Resebloggen.

För mer info om alla våra produkter ombord se gärna vår hemsida:http://www.stenalineshopping.se/