Ombyggnation ombord på Stena Danica

Ursäkta röran, vi bygger om!

Ombord | Inga kommentarer

Det som en gång var vår butik ombord på Stena Danica ser ut som ett bombnedslag. Det myllrar av arbetare som putsar, svetsar och kapar. Här växer en butik med ny design och ny inredning fram. En butik med både Outlet Shop och Bordershop. Jag har släpat med Cecilia Alenfelt över landgången till Danica för en intervju i det som ska bli den nya butiken. Hon ansvarar för försäljningen ombord och är också en av personerna som står bakom det nya butikskonceptet. Nedan får du reda på mer om den nya butiken och eventet Grand Opening.


Vad är det som händer ombord på Danica just nu? Varför bygger vi om?
Vi är i full färd med att bygga en ny, bättre och fräschare butik som det ska bli roligare för våra kunder att handla. Butiken på Danica var bra, men bra kan alltid bli bättre. Vi behövde framför allt göra mer plats för vår Bordershop samt göra det lättare att hitta butiken, berättar Cecilia.

Det jobbades för fullt ombord på Stena Danica när vi besökte butiken

Det jobbades för fullt ombord på Stena Danica när vi besökte butiken

Har vi inte gjort en liknande ombyggnation ombord på Stena Saga?
– Jo, det stämmer. Där slog vi ihop två mindre butiker till en större med den nya designen. Butiken har mottagits väl av våra gäster och vi har en helt annan möjlighet att visa vårt sortiment jämfört med tidigare, säger Cecilia.

Bilder från Stena Sagas nya butik som är byggd i samma stil

Bilder från Stena Sagas nya butik som är byggd i samma stil som Stena Danica kommer att ha.

Vad innebär det nya butikskonceptet?
– Som jag nämnde tidigare är tanken att det ska bli lättare att hitta och navigera bland de olika varukategorierna. Våra varor får ett större och tydligare utrymme. Inredningen gör oss flexibla vad gäller att testa nya kategorier av varor och inte minst ska våra gäster tycka att det är enkelt och roligt att handla. Därför har vi valt att arbeta med olika färgkombinationer som ska guida våra gäster i butiken. Vi vill också skapa igenkänning mellan de olika Stena Line-butikerna med ett eget uttryck, fortsätter Cecilia.

Kommer några fler butiker göras om?
– Ja. Just nu ligger Stena Superfast X, som kommer att ersätta Stena Nordica på linjen Dublin – Holyhead, på varv i Polen för att byggas om, berättar Cecilia.

Vad är Grand Opening?
– Grand opening är då vi stolt inviger nya butiken på Danica. Eventet kommer att gå av stapeln helgen den 6-8 februari i samband med den första sportlovsveckan. Vi kommer att ha en hel del specialerbudanden, provsmakningar och tävlingar. En massa kul helt enkelt. Välkomna ombord, hälsar Cecilia.

Det ska bli spännande att se slutresultatet av allt svetsande och putsande. Vad shoppar du helst ombord? /ylva.