Vaike lyfter Nautica och tränar BORDERFIT

Världens starkaste Vaike – redo för bordershopping!

Ombord | Inga kommentarer

Ni som har följt oss ett tag här på bloggen har kunnat läsa Vaike Frederiksens härliga inlägg med shopping-, surf- och resetips. Sedan hon skrev senast har hon hunnit med att byta både färja och arbetsuppgifter; från shoppen på Jutlandica till restaurangen på Nautica. Dessutom har hon blivit crossfit-fantast. Vi kontaktade henne för att be henne testa våra nya övningar och ta reda på hur BORDERFIT hon är.

Vaike berättade att hon fick bra träning redan av att packa upp varorna i butiken på Jutlandica, men när hon började som försteman restaurang på Nautica kände hon att det var lite mer spring och tunga lyft som att flytta öltunnor och kolsyretuber samt övriga varor då alla hjälps åt under provianteringen.
Därför beslutade hon sig för att börja träna för att helt enkelt orka mer.

När Vaike bestämmer sig för att göra något gör hon det inte bara lite grann. Då går hon alltid ”all in”. Samma sak gäller naturligtvis träningen. Kollegan Marika tipsade Vaike om crossfit och det tog inte många veckor innan vi kunde se bilder på henne utförandes marklyft, kettlebellswings och andra övningar ombord på Nautica. Nu finns, tack vare Vaike en pull-up-stång på gymmet ombord som nu används flitigt av henne och många av hennes kollegor. Träningstrenden har tydligen drabbat flera delar av Stena Line.

Marika och Vaike utmanar ständigt varandra i roliga crossfit-relaterade övningar via Facebook. Vill du också utmana någon? Missa inte vår Borderfit-utmaning på Facebook!

Vi bad Vaike testa våra Borderfit-övningar och här kommer hennes utlåtande.

Vaike testar BORDERFIT

Då har jag testat de olika BORDERFIT-rörelserna med tillhörande vikter i Stena Line-påsar.
Ska ärligt talat säga att när jag kollade på BORDERFIT-klippen så höll jag på att svimma av skratt.
Helt galet med massa humor!
OK, here we go!

Bordershop böj och Bordershop press

Bordershop-böj och Bordershop-press

Bordershop-böj och Bordershop-press

Körde igenom alla rörelserna först en och en för att bekanta mig med att utföra dem med de lite ovanliga vikterna. Det var lite mera otympligt än en skivstång eller kettlebell som jag vanligtvis använder mig av när jag tränar men när man hittat greppet så var det bara att köra på.
Satte ihop Bordershop-böj & Bordershop-press till en lite snabbare rörelse, en sk. Thruster. Det sätter garanterat igång flåset och man får upp värmen snabbt. Det jag tänkte på var att bibehålla en stark rygg, pressa ut knäna när man ställer sig upp så de inte faller inåt, och att explosivt pressa shoppingpåsen upp på raka armar över huvudet. 10 repetitioner.

Stena Line swings
Stena Line-swingen vägde ju bara 3 liter (hahahahaha!) så jag tror att om man känner sig tillräckligt stark så kan man lägga på 3 liter till och göra en DUBBEL-Stena Line-swing. För att utvecklas och bli starkare måste man ju hela tiden utmana sig själv heter det ju! 10 repetitioner.
När jag ändå hade 2 stycken små shoppingpåsar i händerna så gick jag direkt över till 2-for-1-curls.
10 reps/hand.

Måslyft och lågprisutfall

Måslyft och lågprisutfall

Lågprisshrugs, fiskmåslyft och fyndutfall

För att sedan gå över till Lågprisshrugs och Fiskmåslyft x10 reps.
Bytte sedan tillbaka till den större Shoppingpåsen och körde Fyndutfall, 10 reps/ben.
Denna övningen behöver man inte köra så många utav innan man känner det börjar kännas i rumpa och  lår.

Sammanfattning

Detta var alltså ett varv. Sedan körde jag fyra varv till. Nästa gång kanske jag ska köra den på tid istället för att se hur många varv jag hinner på fem min! Alla har vi väl en liten tävlingsmänniska i oss!
Summer is coming och man kanske ska hinna gå av den där långa landgången flera gånger till med en massa shoppingpåsar innan midsommar, så det är bara att köra på!

5 varv av Borderfit
10x Bordershop-böj & Bordershop-press (kombinera gärna till en enda rörelse
10x Stena Line-swings (DUBBLA om du vill pressa dig lite hårdare)
10x Lågprisshrugs
10x Fiskmåslyft
10x Fyndutfall

2 for 1 curls och Stena stretch

2 for 1 curls och Stena stretch

Garanterat flåsigare än vad jag trodde. Speciellt i och med att jag skrattade ganska mycket under själva programmet och försökte ha ett ganska bra tempo. Som avrundning av passet gjorde jag lite Stena-stretch med påse.

Avslutar med visa ord från mina grymma coacher på Crossfit Halmstad: ”Håll en neutral & stark rygg!”, ”No-Bambi-knees!”, ”Glöm inte att andas!” och sist men inte minst ”LOL!”

Gör som Vaike och testa vårt BORDERFIT träningsprogram! Vilken är din favoritövning? /ylva.