Magen styr vart vi reser

Övriga europa | Inga kommentarer

När vi svenskar åker på bilsemester är det viktigt att resmålet är nytt, spännande och tryggt. Dessutom vill vi äta gott. Bland de populäraste matdestinationerna toppar Italien listan följt av Frankrike. Webbreseprogrammet Gone Camping på sajten Camping.se har besökt båda länderna. Självklart blir det mycket prat om mat och dryck!

Enligt årets bilsemesterrapport rankar mer än var tredje person god mat som en viktig parameter när det kommer till valet av resmål. Bilsemesterrapporten är en undersökning som vi genomfört de senaste 3 åren och som går ut på att ta reda på hur svenskarnas resvanor ser ut. Som matnörd kan jag inte annat än hålla med de som svarat på enkäten. Jag kanske, trots matnörderiet, inte har maten som den allra viktigaste reseanledningen, men matutbudet kan definitivt avgöra om resan blir en succé eller en flopp.

Det kommer väl inte direkt som en överraskning att det är medelhavsländerna som ligger i topp på listan över de matdestinationer som vi helst åker till. På frågan om vilket land svenskarna anser ha godast mat hamnar därför Italien på en första plats med 45 procent följt av Frankrike på 29 procent och Grekland med 27 procent.

Det är just till Frankrike och Italien som Gone camping åker för inspiration och matlagning. Resan börjar självklart med ombord. 😉 Eller som programledaren Martin Örnroth (tidigare programledare för TV4s När och Fjärran) uttrycker det när han är på väg mot Kiel med Stena Scandinavica:
– Att börja semestern med en båtresa, det sätter alltid lite extra krydda på äventyret.

Vi kan inte annat än att hålla med!

Ta en titt på videon nedan och följ med Gone Camping och Martin Örnroth till Frankrike för de bästa campingtipsen. De tar färjan till Kiel och fortsätter sedan till Normandie och det sagolika klostret Mont Saint Michel. Därefter väntar Omaha Beach och en omskakande vandring i spåren efter Andra Världskriget. De avslutar med ett bubblande besök i Frankrikes nordligaste och mest glamourösa vindistrikt – Champagne.

I program nummer 2 nedan ger sig Martin Örnroth iväg till Italien. Det finns väl få destinationer som kittlar fantasin och smaklökarna lika mycket som Toscana? Med campingplatsen som bas reser de runt i denna vackra del av Italien som bjuder på de bästa smakupplevelserna och de vackraste vyerna.

Vad avgör vart du åker på semester? Kommentera gärna nedan.
/ylva.

Ylva Vitorovic ansvarar för Stena Lines sociala kanaler. Här kan du läsa mer om henne och oss andra som skriver här på Resebloggen.