roadtrip stena line

Vi följer Alvaro Susena med familj genom Europa: Del 1

Övriga europa | Inga kommentarer

På Stena Line har vi alltid fascinerats av människor som gillar fartfyllda äventyr. Därför har vi i sommar valt att följa göteborgaren Alvaro Susena som tillsammans med familj åker på roadtrip genom Europa. Alvaro arbetar på reklambyrån Treativ i Varberg men har ett stort intresse för skidåkning, klättring och surfing. Alvaro kommer under den närmaste tiden uppdatera oss med såväl bilder och filmer från familjens äventyr genom Europa. Första målet är Hossegor, en av Europas mest kända surf spots beläget i södra Frankrike.

I vintras bestämde vi oss för att åka på en rundresa i Europa sommaren 2016. Målen för resa styrs av våra intressen och ganska snabbt hade vi bestämt oss för en tour som kommer att göra denna resa till ett minne för livet. Först ska vi till Hossegor, ett av Europas mest kända surf spot i södra Frankrike, i Biscayabukten. Dyningar når Hossegors vackra stränder efter att ha färdats över hela Atlanten och är fulla med energi. På sommaren är vågorna mindre men det passar oss utmärk. Dessutom är Hossegor ett paradis för de som åker skaket longboard, som mina Barn Emil och Maja. Tyvärr så bröt Maja armen två månader innan vi åkte, när hon föll från skaten. Gipset togs bort dagen innan vi åkte, men det blir inget skate för henne på ett par veckor.

Efter 10 dagar i Hossegor ska vi till Candanchú i de spanska Pyrenéerna där min vän Mateo driver vandrarhemmet Refugio Pepe Garces. Candanchú är ofattbart vackert och här ska vi klättra och vandra.

Några timmars körning sydost från Candanchú ligger en av mina favorit städer i Europa ­– Barcelona. Dessutom råkar min systerdotter Amanda bo där sen många år, så vi kommer att ha en utmärkt guide. I Barcelona ska vi ägna oss åt storstadsliv och att beundra arkitekturen, något som Emil är mycket intresserad av, framför allt är det Gaudís verk vi ska utforska. Dessutom finns det runt omkring Barcelona klättring i världsklass, det ska vi också hinna med.

La Costa Brava, kusten norr om Barcelona, är vildare än turistfällorna längre söderut och här är det lät att hitta calas, små vikar, som du kan ha nästan för dig själv. Därför ska vi spendera ett par dagar i Calonge hos min vän Albert. Och sen får vi väl vara nöjda och vända kylaren mot Göteborg igen och den svenska sommaren.

Vi bestämde oss ganska snart för att ta färjan Göteborg – Kiel. Eftersom vi kommer att köra länge så finns det inget bättre sätt att starta semestern än att köra fem kilometer från vårt radhus i hjärtat av Majorna för att sedan inta vår bekväma hytt. Efter en fantastisk middag på Taste All inclusive buffén och efter att ha vunnit 80 kronor på en enarmad bandit, vaknade vi dagen efter och var redan i norra Tyskland. Lyxigt värre. Första dagsetappen gick till Mons i Belgien. Vi hade bokat i förväg ett fint B&B som ligger i ett lugnt bostadsområde men med promenad avstånd till stadens trevliga centrum. Au Petit Dragon har en lägenhet med två rum och ett vardagsrum. Superfint och jättetrevlig värd Nicolas, perfekt för dig som inte vill köra i sträck. Här sitter jag idag innan frukost, familjen sover och solen har gått upp och lovar en strålande dag. Vi har tio timmars körning framför oss till Hossegor idag. Fler rapporter kommer.

/Alvaro med familj