Pepparkakshjärtan i skyltfönster.

Julkryss till Kiel – stämningen börjar redan ombord

Tyskland | Inga kommentarer

Föreställ dig ett resmål där julstämningen är lika självklar som kanel på risgrynsgröten. Där man knappt kan vända sig om utan att snappa upp en finstämd körsång och där doften av glühwein är ständigt närvarande. Föreställ dig nu att resan dit är lika trivsam som slutdestinationen.

När målet är julmarknad i Kiel kan ni gott lämna både bil och alla tankar på resfeber hemma. Vi tror och hoppas att överfarten mellan Sverige och Tyskland kommer att kännas som en minst lika rolig upplevelse som själva julmarknaden. Efter att ha fyllt på energidepåerna med fria omtag på både mat och dryck i bufférestaurangen Taste finns det gott om saker att hitta på ombord. Våra fartygsvärdar bjuder på underhållning och i butiken hittar ni dryck, kosmetika och konfekt för upp till hälften av priset i land. På vår shoppingsida kan du planera dina inköp i lugn och ro.

Överdåd av julstämning

Efter en god natts sömn väntar en heldag i Kiel. En kort promenad från färjeläget ligger inte mindre än fyra julmarknader. Samtliga med traditionella tyska läckerheter och juldrycker, härliga dofter, stämningsfull musik och massor av ljus. Här kan ni läsa mer om de olika marknaderna och vad som skiljer dem åt (Obs! Hemsidan är på engelska.).

Fixa klapparna

Vill du passa på att köpa alla julklappar under ett och samma tak har du kommit till rätt stad. Från färjeterminalen i Kiel går det gratisbussar till shoppingcentret Citti. Förutom en oerhört välsorterad stormarknad med enormt utbud av mat och vin finns här Citti-Park – 80 butiker fördelade över 40 000 kvadratmeter. Oavsett om du är på jakt efter julklapp till kräsne svärfar eller mormor med de udda specialintressena så kommer du att hitta vad du söker här. När du är färdigshoppad hoppar du bara på gratisbussen igen och checkar in dina varor ombord innan du återgår till att upptäcka julstaden Kiel.

Faktaruta – med Stena Line till Kiel

Linje: Göteborg-Kiel.
Avgångar: En om dagen.
Överfartstid: 14-15 timmar
Färja: Stena Germanica eller Stena Scandinavica.