Rostock

Rostock, Stralsund och Binz överträffar förväntningarna!

Tyskland | Inga kommentarer

Vi bestämde oss för en weekendresa till Tyskland där vi skulle ta oss från hamnstaden Rostock och vidare mot Rügen. Nedan berättar jag om starten på vår resa med fokus på Rostock, Stralsund och Binz.

Min weekend startade med att jag och mitt resesällskap åkte kvällsavgången med färjan M/S Skåne (Trelleborg-Rostock). Tyvärr fick vi inte möjlighet att testa på att sova i de nya sovkojerna denna gång men vi blev mycket nöjda med de hytterna som vi sov i. Färjan anlände till hamnen i Rostock på morgonen och därifrån åkte vi med bil in till centrum där vi spenderade förmiddagen med att njuta av denna härliga höstdag.  När man promenerar runt bland kullerstensgatorna i den gamla hansastaden är det svårt att inte bli lite smått förälskad i all vacker arkitektur och de många uteserveringarna som ligger på rad efter varandra på det stora torget.

Rostock stora torget

Rostock stora torget

Rostock stora torget

Efter några timmar gick dock resan vidare och denna gång var målet att stanna till vid Stralsund. Här vill jag specifikt lyfta den mysiga kanalen som rinner igenom staden, så mysig! Kullerstensgatorna och de små gränderna i Stralsund påminner väldigt mycket om Rostock fast som stad känns Stralsund lite mindre.

Stralsund

Stralsund

Stralsund

När klockan blev dags för lunch satte vid oss vid uteserveringen på en av restaurangerna som låg precis vid stora torget. Jag åt en god Fish & Chips och härifrån hade vi fin utsikt över många historiska byggnader.

Stralsund

För de golfintresserade vill jag verkligen lyfta Golfpark Strelasund, som ligger en bit utanför Stralsund i området Mecklenburg-Vorpommern. Detta är en konferens, hotell- och golfanläggning med två 18-håls golfbanor. Vi fick en guidad rundtur på denna resort och blev mäkta imponerade, inte minst av deras spaavdelning. Detta är den perfekta avkopplingen för golffantasterna!

Golfpark Strelasund

Golfpark Strelasund

Golfpark Strelasund

Vår roadtrip tog oss sedan till natursköna Rügen där vi först gjorde ett stopp vid ölbryggeriet Insel-Brauerei för en spännande ölprovning. Bryggeriet hade en hel del speciella smaker och till provningen fick vi en intressant genomgång av smaker, ingredienser och bryggeriprocessen. Till och med jag som vanligtvis inte dricker öl tyckte att dessa ölsorter var så pass goda att jag köpte med mig två flaskor hem (dessutom var etiketterna på flaskorna väldigt fina).

Ölbryggeri

Denna händelserika första dag på vår resa avslutades med att vi reste vidare mot vårt hotell som låg vid strandpromenaden i mysiga Binz. Vi hade bokat bord på en av de flera mysiga restaurangerna som ligger på rad längst stranden. Att promenera här i kvällsmörkret, när alla lampor från restaurangerna lyser och bruset från havet hörs var verkligen ett riktigt bra avslut på första etappen av resan!

Grand Hotel Binz

Restaurang i Binz

Binz