Legoland och Disneyland i topp när barnen väljer resmål

Danmark | 2 Kommentarer

Inför premiären av Sune på bilsemester intervjuade jag Julius Jimenez Hugoson som spelar rollen som lillebror Håkan. På frågan om vart han helst ville åka på bilsemester med sin egen familj behövdes inte mycket betänketid. Svaret var tveklöst Legoland. Och han är inte ensam. I vår årliga undersökning Bilsemesterrapporten hamnar nämligen Legoland på en delad förstaplats tillsammans med Disneyland på listan över barnens favoritresmål.

Förra året gick vår tävling Bloggbussen till just Legoland och resan var enormt uppskattad. Både bland de bloggande mammorna och deras barn. Undertecknad och dotter inräknade. Av de fem favoritresmålen på topplistan ligger fyra i Danmark vilket inte är förvånande. Danskarna har verkligen lyckats att göra resmålen så barnvänliga som det bara går. På hotell Legoland har man t.ex. ett eget buffébord med barnvänlig mat i en lagom barnvänlig höjd. T.o.m. handfaten i badrummen på hotellrummen finns i en barn- och en vuxenhöjd. Det märks verkligen på alla nivåer att man har planerat och tänkt ur ett barns perspektiv både i parken och på hotellet.

Svenska barnfamiljers favoritresmål på bilsemestern:
1. Legoland i Danmark, Disneyland i Frankrike, 37 % vardera
2. Tivoli i Danmark, 19 %
3. The Reef i Danmark, Gardaland i Italien, 12 % vardera
4. Berlin Zoo i Tyskland, 10 %
5. Nordsoen Oceanarium i Danmark, 7 %

På fjärde plats har ett tyskt resmål lyckas smyga sig in bland de danska, nämligen Berlin Zoo. Trots att Danmark är så otroligt barnvänligt tycker vi att även Tyskland har potential som ”barnslig” destination. Därför går årets bloggbuss till just Tyskland. Vi har också noterat i Bilsemesterrapporten att intresset för bilsemester är fortsatt högt. I sommar planerar hela fyra av tio svenskar att ge sig ut på Europas vägar och fler än var tredje åker på bilsemester med barnen. Det är också tydligt att barnen har mycket att säga till om vid val av resmål. Därför heter årets upplaga av vår bloggtävling ”Bloggbussen goes bilsemester”.

Är du bloggande förälder till ett barn mellan 7 och 15 år så tycker jag absolut att du ska delta i Bloggbussen goes bilsemester. Ansök här!

banner_564x250

Bloggbussen goes bilsemester

Vilka är dina favoritresmål för barnfamiljer under bilsemestern? /ylva.

Ylva Vitorovic ansvarar för Stena Lines sociala kanaler. Här kan du läsa mer om henne och oss andra som skriver här på Resebloggen.