Linneas 5 tips för en lyckad Danmarksresa

Danmark | 1 Kommentar

Vi har tagit hjälp av tre verkliga proffs för att ge er de bästa tipsen på kryssningar till Polen, bilsemester genom Europa och smultronställen i Danmark. Det är tre av våra mest engagerade och frekventa resenärer som var och en är experter på sina linjer och destinationer. Förra veckan presenterade vi vår Tysklandsexpert Hübbe. Nu är det dags att presentera Danmarksexperten Linnea. Nedan hittar du en presentation och några noga utvalda tips från henne. Trevlig läsning!

Hej! Jag heter Linnéa och är född och uppvuxen i Göteborg. När jag blev frälst av en dansk för några år sedan fick jag chansen att uppleva vår fantastiska skandinaviska granne på nära håll, och i augusti 2015 flyttade jag till Århus på Jylland för att försöka bli dansk på riktigt. Nu ser jag fram emot att få utforska Danmark ännu mer, och vill såklart även att så många som möjligt tar chansen att upptäcka detta härliga land också. Det ligger ju faktiskt mycket närmare än man kan tro.

Jag har efter några års pendlande blivit rätt inbiten på det här med att resa med Stena Line Göteborg-Frederikshavn, och även hur man enklast tar sig fram med buss och tåg i Danmark. Jag har även koll på en del smultronställen på Jylland, och tar själv mer än gärna emot tips också förstås. Men här kommer mina 5 tips för en lyckad Danmarksresa!

1. Håll utkik efter erbjudanden

Håll koll på Stena Lines hemsida för att hitta bra erbjudanden. Ibland har de upp till 50 procent rabatt på en dagstur. Du kan alltså få en go resa på färjan samt några timmar i Danmark för cirka 50 kronor!

2. Planera din resa

Om du vill åka runt utan bil så kolla in www.rejseplanen.dk för att planera din resa. I Frederikshavn ligger busshållplatsen precis när man kommer ut från terminalbron och stationen ligger 10-15 minuters gång från terminalen. Till exempel tar bussen till Aalborg ca 50 minuter, och du hinner enkelt med en shoppingtur och lunch innan du tar bussen tillbaka till Frederikshavn för att hinna med kvällsfärjan tillbaka. Min favoritbutik i Aalborg är Bahne (www.bahne.dk), som ligger inne i shoppingcentret Friis i centrala Aalborg, och favoritkaféerna är Café Klostertorvet eller Penny Lane.

3. Spana in arrangemang i Aalborg och Frederikshavn

Både Aalborg och Frederikshavn har trevliga arrangemang! Till exempel har Aalborg fått ett nytt musikhus. Kolla www.visitaalborg.dk för mer information.

4. Bli medlem i Extra, Stena Lines medlemsklubb

Här får du poäng på allt. Poäng som sedan kan användas till en ny resa!

5. Missa inte Aalborgs karneval!

I slutet av maj varje år så håller Aalborg en fenomenal karneval för stora som små. Jag förstår inte varför inte fler svenskar har fått upp ögonen för detta härliga event! Mer om detta hittar man på www.aalborgkarneval.dk.

 

Detta var några tips för den perfekta Danmarksresan. Du kan läsa mer om Linnea och hennes liv i vårt grannland på hennes blogg Färjeliv eller följa henne på Instagramkontot @aarhus_bound. Här är några bilder från vackra Danmark!

 


 • Max says:

  Hej. Mitt. Älskling land. är. DANMARK

  Å. Mina smultron. Ställen. i. DANMARK. Är

  SKAGEN. Både. Gamla. Å. Nya. SKAGEN

  Å. Så. Grenen. Givet vis. Detta. Är. Mina smultron

  Ställen. i. DANMARK. Å. Så. FREDERIKSHAVN. Med