Mange & Mackan snackar whisky m.m.

Ombord | 4 Kommentarer

Under den årliga julresan tar jag och några kompisar, en sväng in i Bordershopen ombord för att handla lite dryck och godis till resan. När vi kommer in upptäcker vi att en hel del folk har samlats borta i hörnet vid whiskyn. Mitt bland alla människor står en man, fullt upptagen med att tipsa, visa och berätta för gästerna om skillnader och likheter mellan olika whisky- och romflaskor i hyllorna. Jag grabbar tag i min kompis Frida och vi knatar genast dit för att få oss lite tips och smakråd.

Vi får reda på att han som håller ställningarna i ”whiskyhörnan” heter Mange och vi blir fast där en lång stund. Mange berättar med stor passion och kunskap om olika sorters whisky och rom och låter oss dessutom smaka på ett par olika sorter. Trots att vi från början inte hade en tanke på att handla något från den här delen av butiken idag hittar vi en stund senare oss själva stående i kassakön med varsinn flaska i handen. Jag med en flaska whisky och Frida med en flaska rom. Mange lyckas träffa mitt i prick med sina smakråd – trots att varken jag eller Frida är några större finsmakare egentligen. Dessutom fastnade vi för hans avslappande och varma sätt att ta emot oss som gäster i butiken.

Den här julresan var första gången jag stötte på Mange. Väl tillbaka på jobbet på måndagen berättade jag om den härliga upplevelsen och mottagandet i Bordershopen på Stena Danica. Det visade sig då att jag inte var ensam om att ha blivit fast i Manges whiskeyhörna. Dessutom fick jag reda på att Mange arbetar ihop med sin vapendragare Mackan i butiken. Här väcktes idén om att låta fler ta del av vår kunniga personals tips och favoriter!

Därför kan vi nu stolt presentera “Mange & Mackan snackar whisky m.m” en ny  facebookgrupp där de kommer att dela favoriter, nyheter och annat matnyttigt – både för riktiga nördar och glada amatörer.

 

Mackan_spalt
Mange_spalt

 

fbVill du snacka whisky, rom och annat med Mange och Mackan? Gå med i facebookgruppen “Mange & Mackan snackar whisky m.m.”. Där kan du ställa frågor, delta i diskussioner samt få tips, nyheter, erbjudanden och mycket mer! I filmen nedan berättar de mer om facebookgruppen och sig själva.
Gå med i gruppen »

Spana in och förbeställ från hela vårt utbud oavsett vilken färja du reser med på shopping.stenaline.se.


 • Max says:

  Hej. På. Er

 • Max says:

  Hej. jag. Heter. Max

  Å. Mitt. Fritid. Intresse

  Är. Stena. Line färjorna

  • Hej Max! Ja, vi vet vet och tycker att det är jättekul att du gillar våra färjor så mycket! Ha det gott! /ylva.

   • Max says:

    Hej. På. Er. hur. Är. Läget. Med er. ?

    Är. Allt. Bra. !!!!!!!

    jag. Tänkte. Berätta. En sak för. Er

    mitt. Favorit. Å. Älsklings. Land. Är. DANMARK.

    Å. Mitt. Största. Fritid. Intresse är stena. Line

    Färjorna.

    Å. Den. Linjen. Å. Rutten. Som. Jag.

    Tycker bäst. Om. Det. Är. Linjen. Göteborg. FREDERIKSHAVN

    Å. Mina Bästa favorit. Färjor. Är. Stena. DANICA

    Å. Stena. Jutlandica.

    Maila Gärna. Tillbaka till mig.

    När. Ni. Har. Å. Får. Tid. Över.

    Kram. Från. Max. Landerin.

    Eran. Trogna. Stena line. Vän.

    Å. Följare.

    Läs. Gärna. Det jag har skrivit. Med. ☺️??☺️