Stena Scandinavica

Nu inför vi Bordershop permanent ombord på samtliga linjer

Ombord | 10 Kommentarer

Den 26 februari öppnade vi världens första flytande Bordershop på linjerna Göteborg – Frederikshavn och Karlskrona – Gdynia. Sedan dess har antalet resenärer och försäljningen ombord ökat rejält. Totalt på båda linjer har passagerarantalet ökat med 50 procent och försäljningen ombord stigit med hela 75 procent. Dessutom har nära två miljoner liter öl sålts på linjerna. Nu gör Stena Line Bordershop ombord till ett permanent inslag på alla sina linjer.    

Stena Lines resenärer har sedan februari haft möjlighet att handla alkoholhaltiga drycker till låga priser direkt ombord på linjerna Karlskrona – Gdynia och Göteborg – Frederikshavn. Detta tack vare konceptet flytande Bordershop.

Satsningen har visat sig vara mycket uppskattat av resenärerna och Stena Line ser Bordershopsen som en stor succé. Totalt sett har antalet resenärer ökat med 50 procent och försäljningen ombord stigit med 75 procent på båda linjer från början på mars till mitten av augusti jämfört med motsvarande period föregående år. Av den anledningen blir nu Bordershop ombord ett fast inslag på alla Stena Lines linjer även i framtiden.

Priserna ombord är i snitt 60 procent lägre jämfört med Systembolaget. På Stena Lines linjer till Tyskland, Göteborg-Kiel, Trelleborg-Rostock och Trelleborg-Sassnitz kostar till exempel ett flak öl av välkänt varumärke en fjärdedel av priset jämfört med Systembolaget, medan en flaska whiskey kostar en tredjedel så mycket.

– När vi startade med flytande Bordershop i slutet av februari anade vi inte hur väl den skulle mottas av våra resenärer. Att nu få göra den till ett permanent inslag på alla våra linjer känns oerhört roligt. Detta är en del i vår långsiktiga strategi att göra det billigare att resa med färja. Vår målsättning är att alla ska känna att dom kan göra ett klipp när dom åker med Stena Line och förhoppningen är att resenärerna kommer att uppskatta våra låga priser lika mycket i fortsättningen, säger Jari Virtanen chef för Travelverksamheten på Stena Line.

Om Stena Lines Bordershop ombord

Stena Line slog upp dörrarna till den första Bordershopen den 26 februari 2014 som en kampanj fram till den 31 mars på linjerna Karlskrona – Gdynia och Göteborg – Frederikshavn. På grund av det varma mottagandet bland resenärerna blev bordershop-kampanjen förlängd ytterligare två månader till den 4 maj. Dessutom adderades linjen Varberg-Grenå. Det som tidigare var en tillfällig satsning blir nu ett permanent inslag ombord på samtliga linjer.


 • stefan says:

  hej! man kan inte välja bordershop ventspils på eran sida.

  • Johanna says:

   Hej Stefan,
   Shoppen ombord är väldigt liten, men butiken iland ska finnas med på vår hemsida. Något den inte gör i dagsläget så jag har kontaktat den ansvarige angående detta. //Johanna

 • lasse says:

  Priserna på bordershop?

 • lasse says:

  har du någon prislista på bordershopen?

  • Hej Lasse!
   Det enklaste är om du går in på vår shoppingsajt: http://www.stenalineshopping.se
   Det är nämligen så att priserna varierar lite mellan linjerna beroende på att det är olika punktskatter som gäller i de olika länderna. På shoppingsajten kan du välja avreseort och då får du priserna som gäller för den linjen.
   Hoppas att detta räcker som svar på din fråga, annars är det bara att du hör av dig igen!
   Hälsningar, /ylva.

 • Gunilla Landhage says:

  Blev en bokstav fel i mailadressen:(
  Nu är det rätt:)
  Vill ju inte missa nåt från er;)
  Ha en bra dag!

 • Gunilla Landhage says:

  Kunde inte komma lägligare;
  Har försökt “hinna med” att få ta del av erbjudandet – frågade kompisar senast idag ifall någon kunde följa med imorgon – ingen kunde:(
  Så – nu åker vi – när vi alla kan istället:)
  Vad kan bli bättre???!!!;););)