Sommar, sol och paket på grillen!

Ombord | Inga kommentarer

Äntligen kommer den efterlängtade sommaren! Efter att ha frusit en lång, kall och mörk vinter, har alla grillarna kommit fram och nya har köpts in. Hur dyr eller billig du har spelar ingen roll, nu gäller det att grilla! I trädgårdar, på uteplatser, i parker, på stränder och på balkonger kan grillröken ligga tät vissa kvällar. Men vad lägger man på grillen och vad dricker man till? Nedan kommer några snabba och goda sommartips för att få igång grillsäsongen på bästa sätt. Det finns så många olika sorters grillar så det är upp till var och en var man grillar. Det är vad som ska ligga på den som är det intressanta! Mat som är inpackad i folie och läggs på grillen är lätt att förbereda och maten smakar så mycket mer än den som bara är enkelt “slängd” på gallret. Här är ett recept som jag tror kommer att bli en succé och som jag gick igång på direkt, eftersom jag älskar fisk och skaldjur:

pkt_till_grillen

Förberedelse, potatissallad och färdigt foliepaket

Ljuvligt fiskpaket 4 port 250 g laxfilé 250 g torskfilé el annan vit fisk 1 knippa salladslök, hackad ca 16 sockerärtor 8 sparris några morötter, i bitar ca 20 räkor 1 kruka basilika, grovt hackad 1,5 kruka gräslök, grovt hackad olivolja efter tycke och smak 2 dl vitt vin 1 msk salt 0,5 msk svartpeppar Så här gör du: Forma först 4 båtar av kraftig aluminiumfolie. Fördela fisk, salladslök, sockerärtor, sparris, morötter och räkor i varje paket. Lägg sedan över örterna. Häll över olivolja och vitt vin. Salta och peppra. Förslut foliepaketen och ställ på grillen i ca 20 minuter (inte direkt i glöden utan på grillgallret). Vid tillagning i ugn: ca 20 minuter på 200 grader. Mild sallad på färskpotatis 4 port 1 kg färskpotatis 1 dl olivolja 0,5 dl pressad lime 1 rödlök, finhackad 200 g ruccolablad basilika 1 knippa dill, finhackad salt, svartpeppar Så här gör du: Skrubba och koka potatisen i saltat vatten. Häll av vattnet och dela potatisen i mindre bitar. Blanda oljan med lime, rödlök, ruccola, basilika och dill i en stor skål. Vänd försiktigt ner potatisen. Salta och peppra. ”Falsk” aioli (En mycket enkel och snabb variant av aioli.) 4 port 2 dl majonnäs 2 msk olivolja 1 vitlöksklyfta, pressad 1 citron, saft och skal ev saffran Blanda ingredienserna och låt stå kallt till servering. Att dricka till: Till detta föreslår jag Mulderbosch, Cabernet Sauvignon Rose 2011. Finns i våra ombordbutiker för 65kr flaskan. Ett vin som fått flera utmärkelser. Eller Bonterra, Chardonnay. Ett vitt vin vi säljer i våra ombordbutiker just nu, för 189 kr för två flaskor. Inte så dumt om man är några stycken vid bordet. Följ länken för mer info om dessa viner eller hitta ett helt annat!?

vinhav

Hav, fisk, skaldjur och vin… Kan det bli bättre?

Ha en mycket trevlig kväll vid grillen och njut av sommaren! Anne Övriga aktuella sommar-erbjudanden ombord hittar du här. (Recepten och bilderna hämtade från Karin Andersson i ”Husbil & Husvagn nr 7.13”. http://www.husbilhusvagn.se/) Anne Holmér Löfving jobbar med Stena Lines sociala kanaler. Här kan du läsa mer om henne och oss andra som skriver här på Resebloggen