Sigurd - Stena Line - Resebloggen

DEN VETGIRIGE SJÖMANNEN SIGURD

Ombord | 3 Kommentarer

Utöver att inspirera er läsare till spännande och roliga destinationer vill vi med denna blogg också ge en inblick i vår vardag här på Stena Line. Inför detta inlägg har vi därför intervjuat en av våra medarbetare. Sigurd heter han och arbetar som Gästvärd på Stena Danica. Förutom sitt arbete ombord har han tidigare varit med i en liten filmsnutt som vi gjort och är nu aktuell i vår nya filmserie How does it work som snart kommer ut på Youtube. Nedan berättar han om livet ombord och som vår egen filmstjärna.

– Sigurd Wodlén Ödman heter jag. Lyckligt gift med min fru, har två barn och bor i Göteborg.  Är uppvuxen i Luxemburg född i Österrike, gått i skola i Tyskland och började som skådespelare 1998 i Dublin, Irland. Har arbetat med författarskap och underhållning fram till 2011 då jag sökte tjänsten som Gästvärd på Stena Danica.

– Det bästa med mitt jobb är att det är så otroligt varierat, ingen dag är sig likt. Som gästvärd får man vara flexibel och jag får tillfälle att vara väldigt kreativ.

– Det bästa med How does it work-filmerna var att det gav mig tillfälle att kunna hålla på med ett kreativt och roligt projekt. Jag gillar själv att titta på ”hur funkar det”-filmer som ger fakta med en gnutta humor.

– Jag är otroligt stolt över Stena Danicas Facebook-sida som jag har varit med att forma till den populära sidan den är idag. Barnunderhållningen med Piratkonceptet som vi Gästvärdar på Danica har utvecklat är också något jag är mycket stolt över. Den där filmen ”Like us” en stor händelse man är stolt över.

– Havet är en underbar arbetsplats. Det är som bäst när Danica är full med gäster och vi ser att de är nöjda med upplevelsen ombord. Och nöjda gäster är något vi har mycket av, men närmast är Solveig som firade sin 85 årsdag ombord med familjen. Hon älskar Stena Line och firade även sin 80-årsdag ombord för fem år sedan.

Vi tackar Sigurd för hans härliga svar och hoppas att ni kommer att gilla How does it work-filmerna lika mycket som vi. Tveka inte att ställa om filmerna eller till Sigurd. Vill du uppleva hur det funkar på riktigt, boka din nästa resa här! Hoppas att vi ses ombord snart. 🙂 /Ylva.