Vilse i spenaten? Be om hjälp!

Ombord | Inga kommentarer

Många av oss tycker att det är jobbigt att be om hjälp. Att störa någon annan.  Men är det så farligt egentligen? Tycker vi inte själva om att ställa upp för andra? Detta filosoferar Husmorsorna om i det sista webb-TV-avsnitt samtidigt som Johanna Westman pysslar om dem och serverar en krämig spenatsoppa som sköljs ner med ett gott vitt vin från ombordshoppen.

Detta är det sista webb-TV-avsnittet med husmorsorna. Tankvärt och roligt som vanligt.

Såhär skriver Anette om vårt vita vin:
– Att dofta på ett vin gjort på druvan Sauvignon Blanc kan vara som att stoppa näsan ibland nässlor, svartvinbärsblad, örter, gräs, tomatblad, sparris och krusbär (ibland kan även kattpiss komma fram som aromord).  Med sina örtiga toner och sin höga syra är det supersmarrigt som aperitif, eller till syrliga och feta rätter med t ex getost, eller som i det här fallet gröna, örtiga rätter.  Till den höga syran behövs något fett, som ägg, prinskorv eller en klick crème fraîche. Jahapp! Men då sitter det ju som en smäck till veckans mat – Spenatsoppa med ägghalva och korvspett – Ja! Självklart vad trodde du?! ;D

Här på Stena line hittar du det smarriga vinet: Cape Point Sauvignon Blanc

Passa på att be om hjälp och bli ompysslad I sommar! Det ska i alla fall jag försöka göra. /ylva.

Ylva Vitorovic ansvarar för Stena Lines sociala kanaler. Här kan du läsa mer om henne och oss andra som skriver här på Resebloggen.

spenat_korv_blogg

Spenatsoppa med prinskorv