Softa i Sopot

Polen | 2 Kommentarer

Vi kliver ut ur taxin och in i höstsolen. Den polska kurorten Sopot vaknar långsamt upp till en solig höstsöndag. Nyvakna försäljare ställer upp sina keramik- och souvenirstånd och stadsborna handlar frukostbröd och dricker kaffe när vi promenerar förbi på väg ner mot havet. En lätt bris med svag doft av hav möter oss. Förälskade par vandrar hand i hand ut på den vackra träpiren och spa-besökare återvänder från morgondoppet på stranden, insvepta i sina värmande hotellbadrockar.

Vi slås av lugnet och den stilla lunken i staden denna söndagsmorgon. På gågatan Monte Cassino har vi spanat in ett antal bagerier och caféer och det är hög tid för lite java. Bakverken ser helt underbara och när vi inte kan bestämma oss slutar det med att vi köper 5 stycken. Och varför inte? De kostar ju bara 5 kr styck.

sopot_2

Streetbasket och cafélivet på Monte Cassino

Förutom caféer finns även ett antal bra restauranger. Här på kurorten har restaurangerna lite mer internationell karaktär och här hittar du några av våra favoriter: Gianni, Galeria 63, Monte Vino, Avocado, In Azia, Thai-Thai, La Vita, Le petit Paris, White House, Zatoka Zstuki…

På östersjöstränderna i norra Polen kan man hitta bärnsten. Massor av bärnsten. I Sopot finns det dock inte så mycket av den varan just på stranden, däremot säljs vackra smycken i bärnsten och silver nere vid piren. Jag hittar en häftig nyckelring med någon slags miniskorpion i till sonen (10 SEK) och Tina köper både ringar och örhängen.

sopot_3

Bärnstenssmycken och sekelskifteshotell vid stranden

I denna fina sekelskifteskurort passar det lika bra att stanna lite längre och bo på spahotell, som att bara softa några timmar när man är på kryss.
Taxin från terminalen i Gdyna till Sopot kostar c:a 80 SEK (40 Zloty).

Har du varit i Sopot? Vad hittade du dina favoritställen?
Jag längtar redan tillbaka!
/ylva.

Ylva Vitorovic ansvarar för Stena Lines sociala kanaler. Här kan du läsa
mer om henne och oss andra som skriver här på Resebloggen.

 

Notera att detta är ett tidigare skrivet blogginlägg och tips kan därför vara inaktuella. För aktuell information, se vår hemsida.


  • Jenny says:

    Har flera gånger tänkt fara över till Polen, blir mer sugen nu 😉
    Tack för trevligt inlägg!

    • ylva.vitorovic@stenaline.com says:

      Hej Jenny! Vad roligt att du tyckte det. Ja, jag kan varmt rekommendera en resa till Polen och du bor ju på alldeles rätt ställe i Sverige för detta. 🙂 /ylva.