Res till charmiga Lettland med oss

Lettland | 2 Kommentarer

Nu kan du resa med oss från Nynäshamn till Ventspils i västra Lettland, en liten stad med gamla anor. Härifrån tar du dig enkelt vidare till den charmiga huvudstaden Riga och badorten Jurmala med sina fina stränder. 

I Riga finns många innovativa barer, moderna restauranger i toppklass och mysiga kaféer och tehus. Både mat och boenden är dessutom mycket prisvärt Lettland. Få ut det mesta av din resa och kombinera stadslivet med några avkopplande dagar på stranden i Jurmala.

Här nedan kan du läsa om vad du inte får missa när du besöker Lettland, både sevärt och var du bäst fyller magen med mat och dryck.
Alexandra Hansson som är Marknadsansvarig för Lettland och Polen guidar dig rätt!

Riga_grander

Mysiga kullerstensgränder

Riga_kanalbat

Floden Daugava

Rigas gamla kullerstensgator –
Här kryllar det av mysiga restauranger och fik. Hoppa på en sightseeingbåt på floden Daugava och upplev stadens vackra arkitektur från vattnet. Det finns också flera spännande museer som är väl värda ett besök, till exempel Lettlands krigsmuseum och KGB-huset.

Garage_vinbar

Vinbaren Garage

Garage – vinbar
Trendig vinbar och tapasrestaurang med bra priser.

BIBLIOTEKA-No1_bar

BIBLIOTEKA-No1 bar

Biblioteka no 1-
Fine dining i vacker miljö vid den fina parken Vermanes Darzs

Strand_Jurmala

Stranden Jurmala

Jurmala
Det tar bra ca två timmar med bil till spa- och badorten Jurmala från Ventsplis, känd för milsvida sandtränder, välbevarad snickarglädje och sina spahotell.

En härlig weekend i Lettland kan vi verkligen rekommendera, en liten storstad som erbjuder det mesta.

Vad gör ni helst under er weekendresa?
/Alexandra

Alexandra Hansson Hallgren arbetar som marknadsansvarig för våra destinationer i Östersjön: Polen och Lettland. Här kan du läsa mer om henne och oss andra som skriver här på Resebloggen.


  • Dan Claesson says:

    Hej! Fråga, kan man ta tåg eller buss enkelt från Ventspils till Riga? Tider, tidtabeller i förhålande till färjan.?

    mvh

    • Mikael Kumlin says:

      Hej! Mellan Ventspils och Riga kan man enkelt resa med buss. En av de större bussbolagen heter “Ventspils Reiss”. Smidigaste sättet att söka resor är via engelska hemsidan infobus.eu 😉 Mvh, Mikael