Stranden i Sopot

Drömmer du också om Polen?

Polen | Inga kommentarer

Underbara Polen med trestadsområdet är väl värt ett besök! Vi listar våra topp 5 nedan.

Stranden i Sopot

1. Stranden i Sopot

Polens Riviera är fantastiskt och en heldag på stranden i Sopot är som balsam för själen. Vi drömmer om sol, svalkande bad och glass. Längs med stranden ligger flera barer och uteserveringar, det kan ju knappast bli bättre!

Gdansk

2. Sightseeing i Gdansk

Gdansk är en spännande Hansastad som bjuder på vacker arkitektur och historiska platser. Det är enkelt att strosa runt på kullerstensgatorna och spännande paradgatan Dluga i flera timmar och bara njuta av atmosfären som finns här.

Kanalen i Gdansk

3. Lunch vid kanalen

En heldag blir komplett med en lunch på en av alla härliga restauranger som ligger precis vid kanalen i Gdansk. Här kan man sitta och äta sin mat till en vacker utsikt. Bland annat kan man se piratskeppet Czarna Perłasom som passerar under sina guidade turer, vilket vi också rekommenderar som en spännande utflykt!

Molopiren

4. Molopiren i Sopot

Europas längsta träpir Molo, som är 512 meter lång, ligger i Sopot! Piren byggdes 1827 och längst med piren ligger nuförtiden flera mysiga caféer och härliga restauranger. Detta är ett måste när man befinner sig i Sopot. Vyn utöver havet när man står längst ut på piren är oslagbar, men även vyn in mot land är fantastiskt!

Klippan i Orlowo

5. Klippan i Orlowo

I Polens största stadsdel ligger den ca 50 meter höga klippan som ger en härlig utsikt över havet. Klippan förändras ständigt på grund av havsvågorna och ligger bara en kort promenad från Gdynias centrum. Perfekt om man gillar höga utkiksplatser.

 

Håller du med om vår lista eller är det något som du tycker saknas? Berätta gärna för oss och läs även våra tidigare reportage om både Gdansk och Sopot.

Notera att detta är ett tidigare skrivet blogginlägg och tips kan därför vara inaktuella. För aktuell information, se vår hemsida.