Långkok & Den försvunna strumpan!

Ombord | 2 Kommentarer

Man ska inte stressa fram mat. Tvärtom hävdar Husmorsorna att man bör lägga jättelång tid på matlagning. Och ändå få tid över. Hur går det ihop? Jo, genom långkok. När du hittar något billigt kött så köp det och gör långkok på det. Det enda man behöver tänka på är att börja dagen innan. Och vad passar väl bättre till heta grytor än öl?

I detta avsnitt filosoferar Husmorsorna kring var alla strumpor tar vägen liksom all tid. Samtidigt lagar de indisk gryta. Långkok, helt enkelt. Till grytan knäcker de en öl, Norrlands Guld från vår ombordshop, för det är det som passar allra, allra bäst till heta grytor.

På tal om öl, skriver Anette följande:
– Historikerna tror att öl är den allra äldsta av våra alkoholdrycker. Vi började göra öl samtidigt som vi började odla spannmål. Det blev en besk, lätt bubblande dryck med kryddor och lite sötma. Eftersom vi oftast lagrade maten genom att salta den, behövde vi mycket att dricka och ölet var rent och törstsläckande, till skillnad från vattnet som kunde innehålla massor av baciller på den tiden.

Vad gör du för att inte bli av med strumpor i tvätten och vilken dryck tycker du passar bäst till heta grytor? Kommentera gärna nedan. /ylva.


  • Hübbe says:

    Husmorsorna är underbara men till gryta vill jag ha ett gott tyskt öl, bryggt enligt 1516 års renhetslagar

    • ylva.vitorovic@stenaline.com says:

      Tack Hübbe! Jag kan ev vara böjd att hålla med dig. 🙂 /ylva.